Plaže

 
 

ricardova-glava-plaza

Plaža Ričardova glava

se nalazi ispred samih zidina Starog grada, tako da u isto vreme možete uživati u moru i u divoti ovoga istorijskog spomenika. Duga je oko 100 m. Ričardova glava je šljunkovita plaža i jedna je od najposjećenijih u Budvi. Ova plaža udaljena je 50 m od Ville Bella

 

mogren-plaza

Plaža Mogren

se nalazi na samom zapadu Budve. Mogren čine dvije plaže od finog peska dužine od oko 340m. Plaže su spojene kratkim tunelom. Mogren se nalazi na oko 150 metara od Starog Grade Budve. Plaža, zbog svog položaja, dobija svetlost sunca sa Juga, tako da sunce osvjetljava ovu plažu već od ranih jutarnjih sati. Mogren je inače omiljeno mjesto mladih, koji vole noćno kupanje. Ova plaža udaljena je 200 m od Ville Bella.

 

pizana-plaza

Pizana

je mala šljunkovita plaža dužine oko 50m, koja se nalazi izmjedju istočnog dijela Starog grada i gradske luke, ispred budvanskog plivališta. Ova plaža udaljena je 80 m od Ville Bella.

 

slovenska-plaza

Slovenska plaža

je najveća plaža u Budvi. Ova velika peščana plaža je dugačka preko 1,5 km. Paralelno sa plažom se proseže glavno šetalište u Budvi. Ova plaža udaljena je 300 m od Ville Bella.

 

jaz-plaza

Plaža Jaz

nalazi se na 2,5 km od Budve u pravcu Tivta, sa dvije peščane plaže, ukupne dužine 1200 m. U zaleđu velike plaže nalazi se auto kamp kapaciteta oko 2.000 mjesta.